Úvod » Novinky » Ročník 2013 / 2014

Národní festival mini basketbalu Olomouc

publikováno 10.05.2014

Národní festival ČR starších minižáků U 13 – Olomouc

Naše družstvo odjelo odehrát Národní festival mini basketbalu pro starší mini do Olomouce, kde se chtělo pokusit vybojovat si dobrým výsledkem a umístěním, žákovskou ligu pro příští sezónu. Bylo to poměrně důležité, protože jinak by družstvo muselo absolvovat náročnou celostátní kvalifikaci a přišlo by tak o možnost kondiční přípravy pro nadcházející soutěžní ročník.

 

Základní  skupina B :

BK Žďár – Orli Prostějov    =   55:52    / 26:22, 49:49 /

Hned v úvodu jsme nastoupili proti soupeři, který měl dva velmi vysoké hráče. Celé utkání bylo naprosto vyrovnané a oba dva týmy se neustále střídaly ve vedení. Naši hráči dokázali naprosto perfektním odstupováním v obraně ubránit oba dlouhé hráče Prostějova a tím velmi výrazně narušit útočnou snahu soupeře. Chvílemi to dokonce vypadalo, že náš soupeř vůbec neví, co na nás má hrát. V útoku se nám dařilo vytvořit si poměrně dobré situace pro zakončení a jen občasná zbrklost nám nedovolila, udělat si větší náskok a mít tak možnost hrát o něco klidněji. V závěru utkání jsme udělali několik větších chyb, kterých soupeř okamžitě využil a nakonec se mu podařilo v samotném závěru vyrovnat a poslat tak zápas do prodloužení. Hned na začátku prodloužení jsme soupeře dokonale zaskočili, využili jeho chyb a potom po zbytek času jsme dokázali velmi dobře ubránit a zaslouženě tak vyhrát. Velmi dobře odehrané utkání, plné bojovnosti, ale i pohledných kombinací, nám velmi zvedlo naše sebevědomí a zvedlo naše možnosti na celém turnaji.

 

BK Žďár – Sparta Praha     =    56:53    / 31:17 /

Druhý zápas jsme začali velmi slibně. Podařené kombinace a důrazná hra nám zajistily vedení hned od začátku zápasu. Obě první čtvrtiny utkání jsme hráli velmi pozorně a dařila se nám opět i spolupráce v obranné činnosti. Do poločasu jsme si tak vypracovali výrazný náskok a vše vypadalo naprosto jasně. Bohužel ve zbývajících dvou částech utkání jsme přestali naprosto hrát. Pod dojmem vedení jsme přestali běhat, spolupracovat v obraně a naprosto nám odešel i obraný doskok. V útoku jsme začali vše dělat ve velmi malé rychlosti a to vše se projevilo na skóre utkání. Soupeř začal pomalu náš náskok stahovat a těsně před konce se dostal na rozdíl jediného bodu. Naštěstí jsme včas zareagovali, dokázali dát koš a zbytek utkání si pohlídat. Získali jsme tak druhou výhru a pomalu jsme mohli začínat myslet na zápasy o první čtyři místa.

 

BK Žďár – Jižní supi Praha     =   55:59     / 25:44 /

Poslední utkání ve skupině jsme začali jako z nějakého špatného snu. Vůbec jsme nedokázali spolupracovat v obraně, a i v útoku jsme dělali chvílemi až neuvěřitelné chyby. Nedokázali jsme se uvolnit pro míč, přesně si přihrát a po ztrátě míče, byl náš návrat do obrany naprosto zoufalý. Když nás soupeř ještě víc přitlačil, naše hra byla ještě horší. Díky tomu jsme v poločase prohrávali velmi velkým rozdílem. Po přestávce jsme do zápasu nastoupili jako vyměnění. Zlepšila se hra v obraně, doskakování bylo také mnohem důraznější a hráči konečně začali pořádně běhat a bojovat. Výsledkem toho bylo, že jsme dokázali náskok soupeře stáhnout až na jediný bod. Bohužel jsme však už neměli síly na celkový obrat. Konečný výsledek nám zaručil účast v bojích o první čtyři místa, ale svým způsobem to bylo i se štěstím, protože kdybychom prohráli o šest bodů, tak by, jsme obsadili ve skupině až třetí místo a bylo by po nadějích na dobré umístění v turnaji. Přesto to všechno se nám podařilo postup ze skupiny obhájit a tím si zajistit i vytouženou ligovou soutěž bez kvalifikace pro příští sezónu.

 

Semifinále  :

BK Žďár – BŠM Brno    =   46:67     / 20:35 /

Zápas o účast ve finále festivalu nám vůbec nevyšel. Proti našemu již tradičnímu rivalovi, jsme byli snad ve všech činnostech na hřišti o hodně pomalejší. Soupeřovi hráči byli bojovně naladěni a nenechali nám ani kousek volného prostoru. Na našich klucích bylo vidět, že v ani jedné činnosti už nemohou více zabrat. Nedařila se spolupráce v obraně, naprosto nám vybouchl obraný doskok a v postupném útoku, jsme dělali takové chyby, že náš soupeř ani nemusel moc bránit a my jsme dokázali zničit s míčem sami. Bohužel se s tímto nedalo vůbec nic dělat. Hráči se snažili o zlepšení hry, ale vůbec nic nám nevycházelo a tak jsme jen trápili více a více. Je to velká škoda, protože kdyby nám utkání vyšlo, mohli jsme tak bojovat o metu nejvyšší. Prohráli jsme zcela zaslouženě a rozdíl ve skóre byl nejvyšší za poslední dva roky vzájemných utkání.

 

Utkání o 3. Místo  :

BK Žďár – Gymnázium Hladnou    =  58:37     / 27:13 /

Začátek utkání byl z obou stran trochu nervózní. Zbytečné chyby na obou stranách, hlavně při rozehrávce, to byli hlavní příčiny, proč se družstva nemohla chytit a utkání v těchto momentech, nebylo ani moc ke sledování. Naštěstí jsme se vzpamatovali jako první. Zrychlením celé hry jsme dokázali získat mírný náskok a ten udržet do konce první části hry. Ve druhé čtvrtce jsme našeho soupeře dokonale rozebrali. Skoro nic jsme mu nedovolili a rychlý přechodem jsme dávali jeden koš za druhým. Výsledkem toho bylo, že jsme v poločase vedli už o dvacet bodů. Po zbytek utkání jsme už vývoj utkání zcela kontrolovali, a náš soupeř už pak ani nejevil snahu o nějaký zvrat. Výhra vysokým rozdílem byla naprosto zasloužená a mohla být i daleko vyšší, kdybychom dokázali proměnit samostatné nájezdy a trestné hody.

Obsadili jsme tak vynikající třetí místo na Národním festivalu, což je pro tým obrovský úspěch. Všem hráčům za jejich výkony a předvedenou hru děkuji a jen doufám, že ve své snaze budou i nadále pokračovat tak, aby tento úspěch nebyl jen ojedinělý.

 

Body celkem :  Bílek – 77, Mazourek – 51, Šejvl – 27, Novotný – 25, Smolík – 24,

                          Krmášek – 22, Götz – 16, Flídr – 12, Cafourek – 10, Kuhn, Sitař a

                          Klukan – 2.

 

Hráč našeho družstva, Leoš Bílek byl vybrán do nejlepší pětky celého turnaje.

 

Konečné pořadí Národního festivalu ČR :

  1. TJ Orli  Prostějov
  2. SAM BŠM Brno
  3. BK Žďár nad Sázavou
  4. TJ Gymnázium  Hladnov
  5.  Sokol Jižní supi Praha
  6. BK Lokomotiva  Plzeň
  7. BC Sparta  Praha
  8. BCM Olomouc

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Brandýský pohár 2014
V rámci letní přípravy si naše družstvo zajelo na tradiční turnaj, který se koná na konci každé sezóny do Brandýsa nad Labem. Zde se chtělo pokusit poměřit ...

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery